ANNONSE

at-logo.svg
Azure, Jersey, Font, Rectangle

Lyser opp arbeidsdagen

Lyser opp arbeidsdagen

Øyvind Schulstadsveen, Schulstadsveen Maskindrift AS

Når jeg får en ny maskin, så plukker jeg av originallyset og erstatter det med Tyri Lights.

Klæbu-bedriften mottok bilen i juni i år, og etter noen måneders drift har de rukket å gjøre seg flere erfaringer. Med en hurtiglader tilgjengelig blir driften effektiv. Da lader de fra 10 til 90 prosent i lunsjpausen.

– Dersom det er rimelig flat topografi kan vi konkurrere med en fossilbil. Denne bilen har overbevist oss om at det er liv laga med antall kilometer og leveranser, sier Haugum.


SPESIALTILPASSER: Øyvind Schulstadsveen er ikke typen som bruker ting "rett ut av boksen". Når han får en ny maskin, plukker han alltid av originallyset og setter på Tyri Lights.

– Det er en åpenbaring rett og slett, sier Schulstadsveen etter nok en økt med snørydding der han har fått god hjelp av de 18 lampene han har rundt hjullasteren sin.

Han driver Schulstadsveen Maskindrift AS og har vært i bransjen i over 20 år. Oppdragene er brøyting og strøing om vinteren, samt kantklipping og kosting om sommeren.

Hele veien har han fulgt med på utviklingen innenfor bransjen med blikket mot de tingene som gjør arbeidsdagen litt lettere og bedre.

– Jeg har alltid hatt Tyri-lamper på utstyret mitt. Når jeg får en ny maskin, så plukker jeg av originallyset og erstatter det med Tyri Lights. Jeg liker å følge med på ny teknologi, så derfor ble det også Intellilight på den nye hjullasteren jeg fikk før jul, forteller han entusiastisk.

Øyvind B. Schulstadsveen på Elverum har også denne snøfylte vinteren brukt mange timer i sin Volvo L70H. Fra den lyser han opp arbeidstilværelsen sin med Tyri Lights sitt nye system Intellilight.

Dette er navet for den elektriske tippbilen. Her laster og losser de fraksjoner som skal brukes på prosjekter i byen. Alt kommer inn sjøveien, eller tilbake fra de samme sentrumsprosjektene. All transport har null utslipp, og bidrar til dramatisk reduksjon i CO2.

– To ting er viktig for oss. Det ene er at samfunnet ønsker å redusere godstransport på vei, og her utgjør pukk- og grustransport 70 prosent. Det andre er muligheten for å få levert alle våre råstoff fossilfritt. Det kan vi faktisk få til når vi får det kortreist innenfor fire kilometer i by-gryta, sier Haugum.

Mode of transport, Land vehicle, Automotive tire, Wheel, Asphalt, Sky, Rolling

NAVET ER PÅ HAVNA: Ved å ha et eget anlegg på havna kan Forset Grus og BN Entreprenør redusere transportavstandene betydelig. Det gir dem mulighet til å ha kortreiste varer med fossilfri transport ut til kunder i sentrumsområdene.p

Snow, Outerwear, Tree, Freezing, Jacket

MANGE BRUKSOMRÅDER: Rikard Forsgård trekker frem de mange bruksområdene og de mange mulighetene for spesialtilpasning som store fordeler med Intellilight.

Men hva er så Intelillight?

- Intellilight er et belysningssystem som man kan endre fargetemperatur og styrke med. Man kan gruppere ulike lamper inn i ulike grupper etter behov. Bruksområdene for dette er alt som har med anlegg å gjøre inkludert skog, jordbruk, snøbrøyting samt lessing og lossing, forteller Rikard Forsgård i Egil Verne AS som forhandler Tyri Lights i Norge.

Om du er ute i riktig uvær så kan det være en fordel å endre både lumen og kelvin, og på Intellilight kan du regulere fra 0 – 2900 effektive lumen og fra 2700 – 6500 kelvin slik at lyset blir gulere med lav kelvin og kaldere med høy kelvin. Dette gjør at lyset penetrerer lettere gjennom partikler som snø eller annen nedbør. En annen utfordring kan være når man er i en tunnel med mørke, våte vegger uten refleksjon.

Her handler det om å stille inn lyset slik at det blir mer behagelig å kjøre arbeidsmaskinene gjennom en lang arbeidsdag. Fleksibiliteten med å kunne gruppere lampene gjør det også bedre for de rundt.

– Det er jo en av de største fordelene med det. Slår man for eksempel kanter, så kan man ha full belysning på den siden av maskinen man jobber, og så kan man dempe det på den andre siden slik at man ikke blender trafikken. Sikkerhetsaspektet blir også et viktig poeng her, sier Forsgård.

Fleksibelt

Rikard Forsgård, Egil Verne AS

Bruksområdene for dette er alt som har med anlegg å gjøre inkludert skog, jordbruk, snøbrøyting samt lessing og lossing.

Per Einar Sand, daglig leder GS Transport

Jeg må få rose Volvo Action som stiller opp når det måtte være, hvor vi enn er, alle dager i året.

Styringsmekanisme

Så langt finnes det to varianter av styringssystemer til Intellilight. Lyset kan styres av en fjernkontroll, eller det kan styres av en applikasjon på telefonen. Begge er basert på Bluetooth. For OEM-markedet jobbes det med å finne en ideell løsning for integrering av Intellilight i maskinens originalbetjening. Systemet har nå vært i bruk i drøyt ett år, og tilbakemeldingene har vært klare. Konklusjonene så langt er at brukerne ikke vil tilbake igjen til den belysningen de hadde før de fikk installert denne nyvinningen. Flesteparten av leveransene så langt har vært i Norge.

– Norge har alltid vært langt fremme når det kommer til viljen til å teste ny teknologi. Vi har nå solgt i overkant av 1000 lamper, inkludert alle som har hatt det på testing, sier Forsgård.

– Det passer vår drift å bruke denne terminalen, i stedet for å kjøre opp til Klæbu eller Melhus med små lass. Vi har mange små jobber sentralt, og sparer mye transport inn og ut av byen. At vi får elektrifisert våre biler og maskiner i selve sentrum har vi tro på blir viktig fremover, sier Nielsen.

Bedriften startet forberedelsene til det grønne skiftet for en god stund siden.

– Vi føler at vi er ganske langt fremme, og at vi kan være med på å bidra til et bedre miljø i vårt nedslagsfelt, sier den daglige lederen.

Automotive tire, Motor vehicle, Wheel, Snow, Sky, Hood, Tree

STIKK: dorem. lorem .

Verne kjøpte opp R-Tek Maskinbelysning i fjor sommer. Det gjør at de nå har fått agenturet på Tyri Lights som leverer mange typer av lamper. Intellilight er den nye arbeidslyssatsningen - et lys de er først på markedet med i global sammenheng.

– Vi ser jo på dette som nytenkende, og det har vært noe som mange i bransjen har snakket om i mange år. Problematikken har vært å finne noen som har vært villige til å gjøre investeringen i å lage et sånt system. At dette er blitt såpass enkelt, men med likevel så avanserte løsninger gjør at vi tror at mange vil benytte seg av dette, sier salgssjef i Egil Verne AS, Morten Veiglum.

Nytenkende

Morten Veiglum, salgssjef i Egil Verne AS

At dette er blitt såpass enkelt, men med likevel så avanserte løsninger gjør at vi tror at mange vil benytte seg av dette.

En av de er altså Schulstadsveen Maskindrift AS. Gjennom vinteren har daglig leder Øyvind Schulstadsveen testet de nye lampene i rundt 200 timer.

- Arbeidet mitt er intensivt når det står på, og det blir mange timer. Jeg har nå fått testet dette bra på nysnø og mye refleksjon. Da har jeg kjørt på lav fargetemperatur og litt lavere intensitet. Det føles godt for øynene og hodet. Når mildværet er her og mørke og grusete veier skal strøs så har jeg fått testet og landet på hvitt lys med høy intensitet, sier han.

Det å kunne justere fargen på lyset er noe han har savnet. Det er stor forskjell å arbeide når det er helt hvitt, eller når det er helt mørkt ute. Når man har lange og intensive arbeidsøkter over mange dager, så er det en helsemessig gevinst å kunne jobbe mindre anstrengt.

- Det er litt tidlig å konkludere. Men det vil alle merke; når man sitter inne i maskinen og justerer dette så er det en forskjell. Det kjenner du med en gang. Det er også gøy å følge med på utviklingen. Det å kunne ta opp telefonen og justere lyset på maskinen med appen eller fjernkontrollen. Jeg har brukt appen mest. Mobilen er alltid med, vet du, smiler Schulstadsveen.

200 timer

Per Einar Sand, daglig leder GS Transport

Det er kanskje noe av det viktigste i vårt kundeforhold.
Automotive tire, Motor vehicle, Wheel, Smile, Snow, Tread, Gesture, Freezing

ALLTID MED: Øyvind Schulstadsveen foretrekker å justere lyset med mobilen. Du roter kanskje bort fjernkontrollen, men mobilen er alltid i en armlengdes avstand.

Automotive tire, Motor vehicle, Wheel, Snow, Sky, Hood, Tree
Automotive tire, Motor vehicle, Wheel, Smile, Snow, Tread, Gesture, Freezing
Automotive tire, Asphalt, Snow, Freezing
Snow, Tree
Motor vehicle, Automotive tire, Wheel, Snow, Sky, Tread, Asphalt
Automotive lighting, Road surface, Flash photography, Tire, Wheel, Vehicle, Asphalt, Cloud, Headlamp

PRODUSERT AV NATIVE MEDIA.

ANNONSE FOR EGIL VERNE AS