ANNONSE

Font

Et lysende eksempel på en entusiast

Klæbu-bedriften mottok bilen i juni i år, og etter noen måneders drift har de rukket å gjøre seg flere erfaringer. Med en hurtiglader tilgjengelig blir driften effektiv. Da lader de fra 10 til 90 prosent i lunsjpausen.

– Dersom det er rimelig flat topografi kan vi konkurrere med en fossilbil. Denne bilen har overbevist oss om at det er liv laga med antall kilometer og leveranser, sier Haugum.


De siste drøye 10 årene har han kjørt for Norva24 Gravco på Alnabru og sitter bak rattet til alle døgnets tider. Men han kjører nødvendigvis ikke så langt om gangen.

– Vi jobber i Oslo og omegn, og gjør mye vann- og avløpsjobber. Drammen er langtur for vår del, sier Backe som til vanlig bor i Trøgstad.

– Selv om vi kjører mye i Oslo, så dukker det opp skog og mark her også. Det blir en tur inn i Sørkedalen og Maridalen av og til. Og der er det jo bekmørkt. Så lys trenger vi, legger han til.

Samtidig som Per Backe ble bileier i en alder av 18 år, var også 1000-meterne på plass. Siden den dagen har han sett lyset fra sin posisjon bak rattet. Nå er det OZZ-lampene fra Egil Verne som hjelper godt til på sikten.

Automotive tail & brake light, High-visibility clothing, Motor vehicle, Smile, Car, Hood, Grille

SVÆRT FORNØYD: – Det er et utrolig bra produkt, og jeg skjønner at det er mange som vil ha det, sier Per Backe.

Vehicle registration plate, Mode of transport, Automotive design, Tire, Sky, Wheel, Car

STILFULLT: Det står hele seks 9-tommers lamper på Per Backe sin Scania-lastebil. Fire i grillen og to på taket som gir enda mer spredning.

Med så mange timer Per tilbringer bak rattet, er det viktig å se godt. Ikke minst med tanke på sikkerhetsforholdene. Godt lys gir godt syn som gir gode arbeidsforhold og dermed mer trygghet både for fører og de som er rundt.

– Godt og fint lys med god spredning og som lyser langt. Godt lys i stedet for mye lys, vel å merke. Der føler jeg vi er nå. Det trenger ikke å lyse lengre enn øyet ser, men å få med seg det som skjer de neste 3-400 meterne er fint. Da rekker du å stoppe, sier han.

De to lysene han har på toppen av lastebilen er stilt litt utover til sidene. Det er nemlig greit å vite hva du har i vente av ting som kan være på vei mot kjørebanen også.

– Lys godt frem i front, og ut til sidene øverst. Det gjør at man ser dyr som kan være på vei mot veibanen mye tidligere. Når det er tåke og tett regn blir det kanskje for mye lys igjen, men rundt skumring og på nattestid er dette perfekt, sier lysentusiasten.

Gode arbeidsforhold

Backe står bak kontoen @perturbo på Instagram. Der kan 13.000 følgere scrolle seg gjennom bilder av kjøredoninger med mye flott lys.

– Jeg deler bilder fra lastebil-hverdagen, og det faller tydeligvis i smak hos folk, sier han.

Kona Line har kontoen @turbofrua og driver også innen bransjen. Sammen er de også involvert i Gatebil. Det blir mye bil og ikke minst mye lys de deler på sine respektive kontoer i sosiale medier.

– Hun er bilmekaniker og ikke noe mindre bilinteressert enn meg, sier Per.

Sammen har de også OZZ-lys på privatbilene sine.

– Vi har begge 7-tommerne på privatbilene våre, og vi er veldig fornøyde. Jeg kan ikke kjøpe noe lys uten at hun vil ha det samme på sin bil. Vi er vel like miljøskada begge to. Det er både jobb, hobby og lidenskap, sier han og ler.

«Per Turbo»

Per Backe

Designet er stilig. Det må jo se veldig bra ut, og disse får man både i 7 og 9-tommer. De lyser mye og bra med god spredning.

Testa over tid

Selv har Backe hatt OZZ-lampene siden september 2022.

– Jeg fikk dem da de kom på markedet, og på halvannet år har jeg vært gjennom alle slags arbeids- og kjøreforhold. Jeg hadde ingen aning da jeg testet dem, men jeg hørte at det var «saker». Da jeg satte dem på var det mange som lurte veldig på hva slags lys dette var, sier han.

Han fikk sin definitive bekreftelse da han var på tur i Østfold.

– Jeg husker bare at jeg kjørte til Våler i Østfold, på riksvei 120 fra Elvestad. Der er det en lang slette og jeg fikk endelig skrudd på alt jeg hadde. Da tenkte jeg bare…wow!, smiler Backe.

Air travel, Flash photography, Hat, Gadget, Cockpit

ARBEIDSPLASSEN: «Per Turbo» som Per Backe kaller seg på Instagram, tilbringer mange timer bak rattet på sin lastebil. Han kjører til alle døgnets tider rundt i Oslo og omegn.

OZZ Lights har truffet spikeren på hodet med tanke på avgjørende faktorer når man skal investere i nytt utstyr.

– Designet er stilig. Det må jo se veldig bra ut, og disse får man både i 7 og 9-tommer. De lyser mye og bra med god spredning. Av det som finnes på markedet i dag er dette det beste lyset for pengene, sier Backe med sikkerhet.

Og han tror at mange er enige med han.

– Det er et utrolig bra produkt, og jeg skjønner at det er mange som vil ha den. Jeg ser det på nye lastebiler og nye biler. Jeg ser den lampa overalt nå for tiden, sier han.

Stilig design

  • OZZ Lights er en produktserie produsert for harde nordiske forhold av samarbeidende skandinaviske bedrifter
  • Egil Verne AS er den norske partneren i bedriftssamarbeidet
  • Les mer om OZZ Lights på OZZlights.com eller verne.no/ozzlights

Backe har testet mange lamper og hatt mye forskjellig lys gjennom sin kjørekarriere.

– Det er jo ofte at man betaler for mye for merket, men så kommer denne inn fra siden og kupper det hele med kvalitet til riktig pris. Det er ingen dårlig lampe kvalitetsmessig. Nå har mine vært i bruk daglig i halvannet år, og de lyser like bra, de har ikke blitt ødelagte og de fungerer akkurat som de skal. Jeg kan bare varmt anbefale disse, forteller han.

Skal de byttes ut, så må det være fordi samme leverandør finner på noe enda lurere.

– OZZ-lampene har jo også flere modeller som har veldig fint design. Det er også modeller med underbygd varsellys, så det er en utvikling hele tiden. Jeg tipper vi vil se mange spennende nyheter fra dem fremover også, sier han.

Mye for prisen

Erfaringene er gode, enten lampene henger på den private Volvo-en eller på lastebilen hans.

– 7-tommeren er perfekt for personbiler, og 9-tommeren er fin for lastebiler. Jeg har også sett 9-tommer på stasjonsvogner, og det går fint det også. Konklusjonen er at med disse to dimensjonene så dekker du egentlig hele bilparken, sier han.

Det finnes også enkle grep for å variere lyset.

– Det finnes blant annet deksel som gir et litt «snillere» lys ved tåke. Det kan settes på noen av lampene, slik at du får en blanding av det.

Hele spekteret

Automotive parking light, Vehicle registration plate, Tire, Wheel, Grille, Car, Hood

PRODUSERT AV NATIVE MEDIA

ANNONSE FOR EGIL VERNE AS