ANNONSE

at-logo.svg
Font

Utpekt som testfører – nå er Joar overbevist

Marius Bondestad

EC-Oilen har vært problemfri, og føreren virker veldig fornøyd. Ingenting er bedre enn det!

Joar T. Hjørnevik (25) smiler lurt der han setter seg til rette i sin Liebherr R924. På sensommeren i fjor ankom hans nye graver – utstyrt med engcons EC-Oil. Et automatisk hurtigkoblingssystem han aldri tidligere hadde testet ut.

– Det er kun jeg som har EC-Oil i firmaet, så det er klart jeg var spent. Etter snart et års bruk, må jeg si det fungerer enda bedre enn forventet, forteller Hjørnevik.

– Jeg hadde ingen erfaring med dette hurtigkoblingssystemet. Nå vil jeg ikke gå tilbake til en arbeidshverdag uten.

Så hva er det som gjør testfører Hjørnevik så fornøyd med det automatiske arbeidsverktøyet? 25-åringen forklarer nærmere om fordelene ved systemet – som kobler hydraulikk, elektrisitet og sentralsmøring samtidig til tiltrotatoren og hydrauliske verktøy.

– For det første er det lettvint og effektivt. Jeg slipper å koble slanger manuelt, noe som gjør alle redskapsbytter mye raskere. Dessuten unngår man oljesøl, begynner han.

For Hjørneviks del er det skuffe og klype som er oftest i sving. Med EC-Oil kan han utføre alle skifter uten å forlate førerhytta.

– Jeg pleier likevel å gå ut for å tørke av koblingene når nye ting skal på. Det er ikke noe jeg må, men jeg gjør det rett og slett for å ta best mulig vare på utstyret. Til tross for det, er det ingen tvil om at jeg sparer tid på byttene.

Raskere bytter

Maskinføreren er ansatt i HMB Maskin, en entreprenør med hovedbase på Vinstra. De opererer hovedsakelig på utleiemarkedet med Østlandet som nedslagsfelt. Maskinparken teller drøye ti gravemaskiner, som brukes hyppigst til VA- og infrastruktur-jobber.

– Vi har forskjellige gravere hvor mye av utstyret har gått maskinene imellom, derfor har jeg vært litt avventende til EC-Oil. Men nå var tiden inne for å prøve. Vi ønsket å se hvordan det passet til vårt bruk, sier Marius Bondestad, daglig leder i HMB Maskin.

Han er klar på hva som er den foreløpige dommen.

– Vi er veldig positive. EC-Oilen har vært problemfri, og føreren virker veldig fornøyd. Ingenting er bedre enn det!

Problemfri start

Hjørneviks ord om å spare utstyret, er som musikk i sjefens ører.

– Riktig redskap til riktig type arbeid er svært viktig. Det er noe EC-Oil bidrar til. Systemet fremstår også driftssikkert, noe som er en nødvendighet, mener Bondestad.

Akkurat det kommer ikke som noen stor overraskelse på lederen. Han har nemlig gode erfaringer med engcon-produkter fra tidligere.

– Vi har hatt tiltrotatorer fra engcon på mange maskiner, faktisk allerede på den første gravemaskinen jeg kjøpte. De har holdt høy kvalitet – de er solide, mener Bondestad.

Lederen ser ikke bort fra at også EC-Oil blir mer utbredt i deres egen utstyrspark de kommende årene.

– Det er viktig at førerne har utstyr som fungerer, og som de stoler på. Førerne er derfor delaktige når maskiner skal hentes inn, sier Bondestad, før han avslutter:

– EC-Oil er en gunstig løsning som frem til nå har vært en god investering for oss. Det er definitivt noe vi vil vurdere neste gang vi skal ha ny gravemaskin.

God investering

HMB-føreren er rask med å legge til flere goder ved å ha det nye tilskuddet på sin 27 tonn-graver.

– Maskinen blir mer smidig. Jeg trenger ikke frykte at slangene kommer borti noe når jeg jobber, sier Hjørnevik.

Et annet sentralt poeng er at føreren enkelt kan sette fra seg tiltrotatoren ved behov for ekstra brytekraft.

– EC-Oilen sitter både over og under, så det er fort gjort. Noe som igjen medfører at du tar av tiltrotatoren oftere ved hakket hardere arbeid. Selv om jeg «bare skal gjøre det bitte litt», tar jeg av tilten. Å spare utstyret på den måten er jeg sikker på gir en stor gevinst på sikt, påpeker han.

Gevinst på sikt

Automotive tire, Sky, Cloud, Asphalt, Vehicle

PRODUSERT AV NATIVE MEDIA

ANNONSE FOR ENGCON