ANNONSE

at-logo.svg
Rectangle

– Liker graveren bare bedre og bedre

Regnet bøtter ned der Melsnes kryper inn i førerhuset. Nye arbeidstimer venter for 25-åringen og hans ferske Kobelco SK140.

– Jeg hadde liten erfaring med Kobelco-gravere fra tidligere. Nå kjører jeg det fast, og de første månedene med maskinen har vært veldig positive, forteller maskinføreren.

Ole Kristoffer Melsnes trippet i spenning da den nye graveren var på vei. Med maskinen ventet også en uforutsett bonus.

Det siste tilskuddet kom på plass rett før sommeren. Da dukket det imidlertid opp en liten overraskelse for fører Melsnes.

– Du blir jo som en liten unge i godteributikken når du skal ha ny maskin. Så jeg gikk og gledet meg hele tiden – spenningen var stor, begynner Melsnes.

– Egentlig skulle vi ha Kobelco-en i originalfargen, men så ble maskinen levert som svartlakkert til Entrack. Da fikk vi spørsmål om det gikk greit, noe vi svarte ja på med en gang. For min del var det bare en bonus ettersom jeg liker svartfargen enda bedre, gliser 25-åringen.

Uventet vri

Melsnes jobber for Team Huddig, en maskinentreprenør med base på Kirkenær i Grue kommune. Firmaet teller 15 ansatte og omsetter for drøye 25 millioner kroner i året.

– Som navnet tilsier har basen i maskinparken vært Huddig-maskiner. Men vi har også supplert med flere Kobelco-gravere, i dag har vi fire stykker, sier Roger Hansen.

Den daglige lederen forteller videre at graverne brukes hovedsakelig i forbindelse med linjebygging og kabelgraving.

– Av Kobelco-ene er det en minigraver, to 8-tonnere og den siste som er 14-tonner. Vi får større og større kabeltromler, så vi måtte litt opp i størrelse.

Gikk opp i størrelse

Ole Kristoffer Melsnes

Jeg er storfornøyd foreløpig, den har fungert smertefritt.

Daglig leder Hansen beskriver firmaets Kobelco-er som trofaste maskiner man kan stole på. Han er likevel kjapp med å påpeke et tilleggselement som gjør graverne ekstra interessante. Nærmere bestemt forhandler Entrack.

– Vi har et særdeles godt forhold til Entrack. En ting er nærheten, de holder til like ved oss. Noe annet er servicen og det enorme varelageret deres. Det er rett og slett helt suverent, fastslår Hansen.

Lederen ramser opp en rekke ting hvor samarbeidet kommer til syne.

– Der sveiser vi skuffer, kjøper slitedeler, belter, skuffer, pigger… Entrack er på mange måter en totalleverandør for oss. De er løsningsorienterte og hjelper oss raskt om det er noe, fortsetter han.

Solid samarbeid

Etter noen måneders kjøring begynner Melsnes for alvor å bli kjent med sitt nye arbeidsredskap.

– Jeg er storfornøyd foreløpig, den har fungert smertefritt. Det er veldig presis hydraulikk, samtidig som maskinen er meget stødig. Jeg er borti ganske tøft terreng til tider, men det takler graveren godt, forteller føreren.

Han er tydelig på at nyervervelsen har stått til forventningene.

– Helt klart! Jeg liker den egentlig bare bedre og bedre for hver dag jeg bruker den. Det eneste jeg kanskje savner er litt mer kraft i hydraulikken.

Presis og stødig

Føler tillit

Regnværet på Skotterud har begynt å avta, og i horisonten kan Ole Kristoffer Melsnes skimte en lang karriere bak spakene i en Kobelco.

– Det hadde vært artig å teste forskjellige merker for å få enda mer erfaring, men jeg tror jeg kommer til å ende opp med Kobelco også i fremtiden. Hvorfor bytte ut noe man er fornøyd med? spør føreren, før han avslutter:

– Men nå skal jeg i første omgang nyte den jeg allerede har. Uavhengig av merke setter jeg stor pris på å få ny graver. Da føler du jo at firmaet stoler på deg og ser at du gjør så godt du kan. Det gir også enda sterkere motivasjon i hverdagen.

PRODUSERT AV NATIVE MEDIA

ANNONSE FOR ENTRACK