ANNONSE

at-logo.svg

Viser styrke når bæreevnen svekkes

Karl Kristoffer Nordby

Denne maskinen har sin store styrke på trange og våte plasser.

Sola har smøget seg over tretoppene i Nannestad, og ute på jordet har totalentreprenøren Nordby Maskin besøk av en smidig italiener. Nærmere bestemt den ferske D’Avino DS70T.

– Vi hadde vår første D’Avino-dumper på prøve for rundt et år siden. Det gikk bedre enn forventet, og den nye her har jeg egentlig enda mer tro på, sier Karl Kristoffer Nordby, styreleder og maskinansvarlig i Nordby Maskin.

Etter å ha blitt presentert som en verdensnyhet på Vei og Anlegg, har den beltegående D’Avino-dumperen fått testet seg på norske forhold.

Solid fremkommelighet

Like bortenfor Nordby står mannen som importerer de italienske D’Avino-dumperne. Christoffer Bruserud er daglig leder i Machine Partner, som har hatt agenturet siden 2018.

– Alt i alt har de levert det vi trodde og håpet på. Jeg er klar over at enkelte er skeptiske til italienske maskiner, men det har vært lite tekniske problemer, sier han.

Machine Partner har i skrivende stund 14 D’Avino-er inne i forskjellige størrelser og typer. Inkludert det siste tilskuddet DS70T.

– Det er en smidig maskin på belter som det ikke finnes veldig mange alternativer av i Norge. De fleste har hele belter, og er ikke rammestyrte. Maskinen vi ser her, er tiltenkt trange områder, gartneroppgaver og bløtt underlag, forteller Bruserud.

Skiller seg ut

Han skuer bort på den rammestyrte dumperen som så dagens lys for første gang under Vei og Anlegg-messa tidligere i år. Doningen har nå tilbrakt noen uker i Nordbys maskinpark, og får følgende skussmål av sjefen selv.

– Denne maskinen har sin store styrke på trange og våte plasser. Selv har vi f.eks. en del jobber i terreng med dårlig bæreevne, og der er fremkommeligheten til denne beltegående dumperen upåklagelig, forteller Nordby.

Han sier at tilbakemeldingene fra førerne har vært positive. Selv om det naturlig nok blir mer støy og mindre komfort når man må sitte ute for å kjøre.

– Førermiljøet er egentlig av mindre betydning når du går hyppig av og på, og skal gjøre mye håndarbeid ellers. Slik som våre folk som har testet nå. De er veldig fornøyde med denne dumperen.

D’Avino DS70T:

Egenvekt inkl. fører: 4700 kg

Nyttelast på vei: 7000 kg

Tillatt totalvekt på vei: 11.700 kg

Motor: Yanmar 73 hk (Steg V)

Volum i kasse (flat/toppet): 2800 l/3600 l

Bredde: 1,8 m

Høyde: 2,75 m

Lengde: 4,47 m

Bakkeklaring: 0,33 m

Tipphøyde: 3,6 m

Kraftoverføring: Hydrostatisk

Gir: 2 fremover og 2 bakover

Hastighet: 25 km/t

El-system: 12V

Belter: L=1290, B=300, H: 827 mm


Siden agenturet på D’Avino-dumperne ble en realitet for fire år siden, har det først og fremst gått i utleie for Bruserud og co.

– Interessen for å leie, den er der hele tida. Men interessen for å kjøpe, er mindre. Grunnen til det er førermiljøet. Der matcher de ikke konkurrentene, det må vi være ærlige på, men så har du samtidig en helt annen prislapp. Det er også hele tanken her. At du skal få en rimelig dumper som har sine bruksområder, forteller Bruserud.

Han påpeker dog et ekstra element som kan gjøre den nye DS70T enda mer interessant.

– Enkelte er nok bekymret for kostnader på belter. Du kan jo fort skjære over beltene dersom du kjører over noe sprengstein. Men kjøper du denne maskinen, får du med hjulsett i tillegg. Da kan du veksle etter behov ettersom det er kjapt å bytte, sier Bruserud, og bekrefter samtidig at dumperen kan registreres som kjøretøy på vei.

Mer leie enn salg

Den daglige lederen kan røpe at dumperen har vært ute hos et knippe kunder, og responsen har vært god. Det gjør sitt til at Bruserud ser lyst på fortsettelsen.

–  Vi forventer at det kommer til å bli større interesse for den fremover ettersom det er en veldig anvendelig maskin. Det er bare å ta en telefon og be om å få prøve. Jeg er helt sikker på at flertallet blir positivt overrasket, spår han.

Bruserud får følge av den maskinansvarlige i Nordby Maskin.

– Vi sitter igjen med en god opplevelse. Dumperen gjør jobben den skal, i vårt tilfelle som grøfteservicemaskin. Og dersom det dukker opp noe uforutsett, får vi assistanse av Machine Partner.

Forventer økt interesse

D’Avino DS70T:

Egenvekt inkl. fører: 4700 kg

Nyttelast på vei: 7000 kg

Tillatt totalvekt på vei: 11.700 kg

Motor: Yanmar 73 hk (Steg V)

Volum i kasse (flat/toppet): 2800 l/3600 l

Bredde: 1,8 m

Høyde: 2,75 m

Lengde: 4,47 m

Bakkeklaring: 0,33 m

Tipphøyde: 3,6 m

Kraftoverføring: Hydrostatisk

Gir: 2 fremover og 2 bakover

Hastighet: 25 km/t

El-system: 12V

Belter: L=1290, B=300, H: 827 mm


Christoffer Bruserud

Kjøper du denne maskinen, får du med hjulsett i tillegg. Da kan du veksle etter behov ettersom det er kjapt å bytte.
Sky, Cloud, Vehicle, Slope, Asphalt

Har gitt mersmak

Så hva blir det til for Nordby Maskin, kommer doningen til å dukke opp i maskinparken også etter at testperioden er over?

– Den fungerer veldig godt, så spørsmålet er vel heller om vi skal kjøpe eller leie. Vi må se på hvor stort volum vi har på de jobbene hvor D’Avino-en passer best, før vi tar en endelig avgjørelse, avslutter Karl Kristoffer Nordby.

PRODUSERT AV NATIVE MEDIA

ANNONSE FOR MACHINE PARTNER