ANNONSE

at-logo.svg

Maskiner som leverer – akkurat når det trengs

Det sier Christoffer Hamer Olsen, produksjonsleder ved Freste pukkverk. Klokka er i ferd med å passere 10 i Tønsberg, og en ny arbeidsdag er for lengst i gang. Dagens oppdrag er mange, og tre innleide maskiner fra Machine Partner er på plass for å bidra på det Veidekke-eide anlegget.

– Vi begynte å leie fra Machine Partner i fjor sommer. Ettersom vi ikke har behov for de aktuelle maskinene hver dag hele året, er det en god løsning for oss å leie dem inn i enkelte perioder, forteller Hamer Olsen.

– Våre forventninger er definitivt innfridd. Både med tanke på maskinene i seg selv, men også oppfølgingen vi får. Vi er meget fornøyde med dette samarbeidet.

I skrivende stund disponerer Hamer Olsen og co. en Liebherr-graver (934), en Volvo-dumper (A30G) og en Liebherr-dozer (736).

– Frem til nå har vi leid gravere til rens og lasting i røys, og leddede dumpere for å kjøre bort rensemasser og generell forflytning av masser. Samt at vi har en dozer inne til å doze ut masser og snø for å rydde opp, sier Hamer Olsen.

Det er imidlertid kun en liten brøkdel av Machine Partners utvalg de har benyttet seg av. For spennet i utleie-katalogen er stort.

– Vi har nesten alt innen anleggsmaskiner. Gravere, dumpere, hjullastere, dozere, kraner, valser, sikteverk, knuseverk… Vi har blitt store også på tilleggsutstyr så vi dekker et bredt spekter, mener Theis Anthonisen, utleieansvarlig i Machine Partner.

Han er klar på hva det går mest av på utleie-fronten.

– Det er gravere. Vi konsentrerer oss mest om maskiner fra 14 tonn og oppover, men vi har også mindre for de som ønsker det.

Stort spenn

Han peker på en rekke fordeler med å supplere egen maskinpark, som teller fem doninger, med å leie – fremfor å eie.

– Du slipper å binde opp kapital, du betaler kun for de dagene du har maskinen. Dessuten trenger du ikke å tenke på alt det som følger med av å eie. F.eks. servicer og slitedeler – det er det Machine Partner som tar seg av, sier Hamer Olsen.

Et annen gode Veidekke-mannen trekker frem, er fleksibiliteten som blir tilbudt.

– Jeg kan ringe og si fra at jeg ikke trenger maskinen mer. Da kommer de og henter den. Og motsatt – når vi trenger en maskin, så er det aldri noe problem. Machine Partner skaffer oss raskt det vi ønsker, mener han.

Sky, Vehicle, Slope, Asphalt, Cloud

Forutsigbart og fleksibelt

High-visibility clothing, Hard hat, Motor vehicle, Workwear, Snow, Yellow, Headgear, Glove

Med lange leveringstider på mange nye doninger og tøffe økonomiske tider, merker Machine Partner at stadig flere ønsker å leie.

– Bransjen vår hadde et utfordrende fjorår, og det kommer til å bli et tøft 2023 også. Vi ser det er større fokus på å skaffe maskiner og utstyr til en rimeligere inngangsbillett enn tidligere, sier Anthonisen.

Han tror utviklingen vil fortsette det kommende året.

– Etterspørselen etter å leie har bare blitt større og større etter koronaslutt, og vi tror den bare vil fortsette å øke i nærmeste fremtid. Å investere i nye maskiner sitter lenger inne nå, og da er leie et veldig godt alternativ for å utføre det arbeidet man ønsker.

Større etterspørsel

Vehicle, Sky, Wheel, Slope

Arild Sundby

Erfaringen er rett og slett veldig god. Du får gjort det du skal og det er god kjørekomfort.
Automotive tire, Motor vehicle, Wheel, Sky, Snowplow, Snow, Cloud, Tread

Solid kvalitet

En ting er å ta valget om at man ønsker å leie. Noe annet er hvilken kvalitet det er på doningene Machine Partner leverer.

– Maskinene vi har fått, har fungert bra. De er relativt nye og i god stand, og gjør den jobben vi forventer av dem. Vi stoler helt klart på at vi får kvalitet når vi leier inn, sier Hamer Olsen.

Han får følge av Veidekke-kollega Arild Sundby.

– Erfaringen er rett og slett veldig god. Du får gjort det du skal og det er god kjørekomfort, mener pukkverksarbeideren.

Sundby påpeker likevel at noe vil dukke opp før eller senere når maskinene går i det røffe miljøet.

– Men dersom noe skjer, bistår Machine Partner raskt. Servicen er god, mener Sundby.

Dermed kommer det neppe som en overraskelse at innleide maskiner med Machine Partner-logoen trolig vil dukke opp på Freste pukkverk også i fremtiden.

– Det tror jeg absolutt, det er ingenting som tilsier noe annet. Og jeg kan med god samvittighet anbefale andre å leie fra Machine Partner. Det er verdt å teste det ut, avslutter Hamer Olsen.

PRODUSERT AV NATIVE MEDIA

ANNONSE FOR MACHINE PARTNER