ANNONSE

at-logo.svg
Rectangle, Font

Barndomskompisene som ble samarbeidspartnere

Roar Halvorsen gliser. De siste 20 årene har han jobbet tett med barndomskompisen Kai Berg. Sammen har de bygd opp selskapet Norsk Trafikksikring (NTS), en totalleverandør rettet mot arbeid på vei.

– Kai har vært hjernen bak det vi har gjort, så har jeg vært mer ute og utført. Vi utfyller hverandre veldig bra, mener Halvorsen.

– Vi har aldri hatt som mål å bli størst, det har vi heller ikke nå. Drivkraften vår er å bidra til gode løsninger som gir kundene våre trygge og sikre arbeidsområder, samt mer igjen på bunnlinja. I tillegg skal vi ha det artig på jobb. Det syns jeg vi klarer bra, supplerer Berg.

– Klart det har vært litt høy temperatur innimellom, det har gått noen kopper i veggene. Men samspillet fungerer egentlig bare bedre og bedre.

Norsk Trafikksikring består i dag av tre hovedområder. Det ene er kursvirksomhet, som var kongstanken bak selskapets fødsel i 2010.

– Da jeg begynte å jobbe for entreprenørfirmaet til Kai tidlig på 2000-tallet, var det ikke så mange i bransjen som brydde seg om skilter og arbeidsvarsling. Ofte var det nok med bukk og sperreplank, begynner Halvorsen.

– Men i en av Østfold-kommunene var det en saksbehandler jeg opplevde som særs firkantet og vanskelig å samarbeide med. Jeg var ikke enig i en del av beslutningene hans, så jeg begynte å rådføre meg med Vegdirektoratet, fortsetter Berg.

Kontakten med Vegdirektoratet ble etter hvert så hyppig, og kunnskapen til Berg så stor, at han ble anbefalt å ta et kurs for kursholdere i arbeidsvarsling. Noe Berg gjorde.

– Vi valgte å satse skikkelig på kursvirksomhet, og etablerte Norsk Trafikksikring. Siden har vi utvidet kurstilbudet kontinuerlig. Nå har vi 5-8.000 deltagere årlig, forteller han.

Foruten arbeidsvarsling, har de i dag kurs innen maskin- og kranføreropplæring, førstehjelp og varme arbeider for å nevne noe. Kursene er både fysiske og digitale.

– Vårt siste tilskudd er YSK-kurs. Det er det flere og flere selskaper som ønsker i "kurspakka" si, sier Berg.

High-visibility clothing, Font

Bredt kurstilbud

Roar Halvorsen

Det er stort spenn i det vi leier ut. Alt fra skilter og trafikklys til toppmoderne sikringsmateriell.
High-visibility clothing, Hard hat, Road surface, Cloud, Workwear, Tree, Asphalt, Vehicle, Slope, Line

Om ikke kurs og utleie var nok – de siste årene har NTS etablert stadig flere tjenester relatert til entreprenører.

– Vi kan hjelpe til med utarbeidelse av arbeidsvarslingsplaner og gravesøknader, og vi tilbyr også grave- og kranbiltjenester for å nevne noe, sier Berg.

Han påpeker at firmaet besitter en bred erfaring fra både vei, bygg og anlegg. Noe som gjør at de raskt kan finne gode løsninger på kundenes utfordringer.

– Og vi er ikke redd for en utfordring, vi tar gjerne de jobbene som er så vanskelige at ingen andre vil ha dem, fastslår Berg.

Solid kompetanse

Det er imidlertid ikke bare kurs NTS satser på. Parallelt med kursvirksomheten, leier de også ut arbeidsvarslingsutstyr og sikringsmateriell.

– Da jeg begynte å holde kurs, måtte jo Roar ha noe å gjøre også, småfleiper Berg, før Halvorsen bryter inn:

– Det er stort spenn i det vi leier ut. Alt fra skilter og trafikklys til toppmoderne sikringsmateriell. Kort fortalt har vi så å si alt kunden trenger. Og har vi det ikke, skaffer vi det, sier Halvorsen.

Det Norsk Trafikksikring leier ut mest av, er langsgående sikring. Halvorsen vil ikke røpe hvor mange meter de har tilgjengelig, men:

– Det er riktig å si at vi kan konkurrere med de store leverandørene på det området.

Stort omfang av utleieutstyr

Siden duoen Berg og Halvorsen startet opp NTS på egenhånd, har selskapet vokst jevnt og trutt. Firmaet, som har hovedbase i Ski noen få mil utenfor Oslo, teller i dag rundt 30 ansatte og omsatte i fjor for drøye 60 millioner kroner.

– Skrur du tiden tilbake til oppstarten, hadde jeg ikke trodd vi skulle komme dit vi er i dag. Selv om vi ikke er så voldsomt store, er det jo artig å få bygd opp noe som er bærekraftig, sier Halvorsen.

Hva så med relasjonen mellom han og Berg – hvordan har den blitt påvirket siden de som smågutter ble kompiser tidlig på 1980-tallet.

– Fordelen med å bli eldre, er at man gjerne blir litt rundere i kantene. Så samarbeidet fungerer egentlig enda bedre nå enn for ti år siden, mener Halvorsen.

Duoen innrømmer dog at de har tilegnet seg enkelte "gammelt ektepar"-fakter.

– Det er nok tilfellet, ja… Blant annet når vi skal reise et sted sammen. Da er det jeg som kjører, Roar må sitte i passasjersetet. Det er sånn det skal være, ferdig med det, smiler Berg.

Fra to til 30

Motor vehicle, Automotive tire, High-visibility clothing, Wheel, Asphalt
Naval architecture, Automotive tire, Road surface, Asphalt, Rolling

PRODUSERT AV NATIVE MEDIA

ANNONSE FOR NORSK TRAFIKKSIKRING