ANNONSE

at-logo.svg
Material property, Rectangle, Font

Den trofaste Cat-en har fått selskap

Trond Martin Wiersholm (32) smiler lurt der han står. Selv om gråværet har gjort sitt inntog og regnet siler ned, har det dukket opp et ekstra lyspunkt hos Uteanlegg AS. Anleggsgartnerfirmaet utvidet for noen måneder siden maskinparken – med den ettertraktede hjullasteren Cat 906.

– Det er alltid spennende med nye maskiner. Samtidig vet vi at dette er en hjullaster som passer godt til mange av våre prosjekter. Vi har veldig gode erfaringer med vår gamle Cat, begynner prosjektleder Wiersholm.

– At vi valgte å gå for en tilsvarende maskin, er jo et tydelig tegn på at vi har vært fornøyde.

Automotive tire, Motor vehicle, Wheel, Snow, Sky, Tread, Slope

Uteanlegg er en totaltilbyder innen utomhusanlegg, og teller i dag 25 ansatte. Med hovedbase i Drøbak er nedslagsfeltet Oslo, Akershus og Østfold – hvor oppdragene er mange og varierte. Alt fra store prosjekter for byggentreprenører som Skanska og AF, til mindre jobber på privatmarkedet. Samt vintervedlikehold i Drøbak.

– Vi bruker 906-ene hovedsakelig til typiske anleggsgartnerjobber som å kjøre masser ut og inn, flytte paller osv. Og så går de i brøyting om vinteren, sier Wiersholm.

Han er klokkeklar på at 906 er en maskin de drar stor nytte av.

– Maskinen er lavbygd og kompakt, samtidig som den er sterk og stabil. Det er en veldig god kombinasjon. Spesielt det med at den er såpass lav og smidig, passer oss godt. På mange oppdrag er det trangt og diverse hindringer som for eksempel greiner som henger ned. Med Cat-ene kommer vi likevel frem der vi skal.

Smyger seg frem

Land vehicle, Automotive tire, Wheel, Hood, Sky, Tread

32-åringen spoler tiden raskt tilbake til 2012. Samtidig som han selv var lærling i firmaet, rullet den første 906-en inn på Uteanleggs gårdsplass.

– Jeg husker det godt, det var jeg som kjørte Cat-en den første vinteren. Siden har den gått jevnt og trutt, uten noen store utfordringer. Vår gamle 906 har vært en driftssikker maskin, noe som spilte en viktig rolle da vi valgte å utvide med en ny hjullaster, påpeker Wiersholm.

– Den gamle er fortsatt i drift, og vil ikke stå arbeidsledig selv om vi har fått en oppgradert versjon nå, fortsetter han.

Driftssikker

Mode of transport, Land vehicle, Automotive tire, Wheel, Sky, Snow, Tread, Slope

Mannen som best legger merke til at firmaet har hentet inn en oppgradering på hjullasterfronten, er Zbigniew Kononczuk (38). Etter flere års kjøring med den gamle Cat-en, tilbringer anleggsgartneren nå mye tid i den splitter nye 906-en.

– Det var ikke jeg som presset gjennom at vi skulle ha en ny maskin, jeg var fornøyd med den gamle, jeg, gliser Kononczuk.

– Veldig mye er likt ettersom det er samme type hjullaster. Samtidig er det utrolig deilig å kjøre den nye. Man merker at det har vært en utvikling på de årene, legger han til.

38-åringen peker på flere konkrete forbedringer som han setter ekstra stor pris på. Det første han nevner, er frontruta.

– Den gamle er tredelt, og da pakker det seg snø langs kantene. På den nye er det hel, buet frontrute. Det gjør sikten vesentlig bedre når jeg brøyter, noe som er svært viktig.

Forbedret utgave

Mode of transport, Motor vehicle, Automotive design, Steering wheel, Sky

God oppfølging

Når Uteanlegg investerer i en ny doning, er det imidlertid mer enn selve maskinen som spiller inn.

– Vi opplever samarbeidet med Pon Equipment som veldig godt. Selv om de er en stor aktør, får vi enkelt kontakt med riktig person. Enten det er selger eller mekaniker. De er løsningsorienterte, raske og finner ut av ting. Det verdsetter vi høyt, avslutter prosjektleder Wiersholm.

Mer effektiv

En annen forbedring han viser til er at joysticken har blitt flyttet inn på armlenet som sitter i stolen, og dermed følger i takt med resten av stolen.

– Førermiljøet og -komforten er naturligvis bedre. I tillegg så går den nye i 40 km/t, mot drøye 30 på den gamle. Det bidrar til at man blir litt mer effektiv på jobb, spesielt med tanke på brøytinga, sier anleggsgartneren.

Kononczuk er ikke i tvil om at arbeidsgiveren gjør lurt i å investere i en ny 906.

– Jeg jobber mest på privatprosjekter, og der er den helt perfekt. Både med tanke på størrelse, samt at den har nok kraft til å få jobben gjort. Jeg ville absolutt anbefalt denne hjullasteren til andre.

Mode of transport, Motor vehicle, Steering part, Automotive tire, Hand, Plant
Motor vehicle, High-visibility clothing, Automotive tire, Wheel, Tread, Workwear, Asphalt

– Cat 906 har vært meget populær i mange år, og det er jo ikke uten grunn, sier Per Inge Strengen. Pon Equipment-selgeren i Østfold påpeker at den lille kjempen har en rekke styrker, blant annet en unik stabilitet.

– Si at du har en pall med belegningsstein, og du kjører den ut på full sving. Da vil mange hjullastere vippe med bakhjulet, men det gjør ikke denne på samme måte. Den er langt mer stabil med samme vekt, forteller Strengen. Det har imidlertid ikke vært enkelt å hente inn nok eksemplarer av den attraktive hjullasteren på 5,6 tonn.

– Etterspørselen har vært så stor at vi ikke har klart å få tak i nok maskiner de siste årene. Nå er imidlertid leveransesituasjonen bedre, så det ser ut som vi utover våren kanskje kan få inn 906 på lager. Det har vi ikke hatt på flere år. Alt vi har solgt, har vi levert direkte.

Stor etterspørsel

PRODUSERT AV NATIVE MEDIA

ANNONSE FOR PON EQUIPMENT