SD-logo-liten-v2.png

ANNONSE

at-logo.svg

Løkse Maskin AS er eksperter i graving for fiber, tele og strøm. For nøyaktig oversikt og effektiv arbeidsflyt i alle prosjekter sverger de til SmartDok.

– Kravene til dokumentasjon er knallharde

– Som natt og dag

– Uten systemer som SmartDok kan det være vanskelig å oppfylle alle dokumentasjonskravene som finnes i dag, innleder daglig leder Bjørn Løkse.

De kravene er ofte betydelige, spesielt fra kommunene.

– De er knallharde, noe som kan være utfordrende, og man kan rive seg i håret av og til. Men valget er enkelt: Enten følger man kravene eller ender opp med å krangle og potensielt ikke få betalt. For vår del har det vært veldig lite støy takket være vår grundige dokumentasjon, understreker Løkse.


High-visibility clothing, Hard hat, Smile, Plant, Workwear, Tree, Asphalt, Sleeve, Vehicle, Helmet
Med SmartDok slipper vi unna en del tidstyver

Bjørn Løkse, daglig leder Løkse Maskin AS

Men det handler om mer enn å tilfredsstille eksterne krav. På anleggsplassen er det mye som skal håndteres, og for Bjørn Løkse og hans team har bruken av SmartDok virkelig gjort en forskjell.

– Det er som natt og dag i forhold til hvordan vi jobbet for 15 år siden, sier han.

Mye er nå enklere for arbeiderne ute på prosjekt. Registrering av timer, vareforbruk og hendelser går kjapt.

– Ett klikk her, et bilde der, og vips – på bare fem sekunder er dokumentasjonen inne hos Anette på kontoret, forteller Løkse entusiastisk.

– Med SmartDok slipper vi unna en del tidstyver, som igjen stjeler verdifull arbeidstid fra både arbeideren i gravemaskinen og oss på kontoret, og i ytterste konsekvens, familietid. Alle aldersgrupper finner systemet oversiktlig, fortsetter han.

Enkelt med nye prosjekter

At timer, vareregistrering og sjekklister utføres enkelt fra en smarttelefon resulterer også i at en får betalt for jobbene. Systemet har hjulpet dem å holde styr på prosjektene. God dokumentasjon er avgjørende i anleggsbransjen.

– Å registrere timer og sende inn bilder gjennom SmartDok er kritisk for oss. Ellers ville vi ikke fått betalt for jobbene, sier Løkse.

– Da vi jobbet med grunnarbeidet for en gymsal, leverte vi over 1100 bilder og sjekklister direkte fra SmartDok. For oss var det aldri et spørsmål om å få betalt, fortsetter han.

Men hva med kontorarbeidet? Anette Løkse, niesen til Bjørn som håndterer administrativt arbeid i bedriften, er like entusiastisk. Hun verdsetter at alt er samlet i én app.

– Å spare tid? Herregud, ja, sier hun med et smil.

Kritisk

Vision care, Plant, Smile, Eyewear

Når vi skal i gang med et nytt prosjekt er det rett frem.

Anette Løkse, Løkse Maskin AS

Å registrere timer og sende inn bilder gjennom SmartDok er kritisk for oss.

Bjørn Løkse, Løkse Maskin AS

Å starte nye prosjekter kan ofte være tidkrevende og komplisert, men for Løkse Maskin har SmartDok gjort denne prosessen betydelig enklere.

– Når vi skal i gang med et nytt prosjekt, er det rett frem. Vi oppretter bare prosjektet i systemet, kopierer over en tidligere KS-plan, og om nødvendig justerer vi for HMS-kravene til den aktuelle jobben, forklarer Anette Løkse.

Hun påpeker også fleksibiliteten som SmartDok tilbyr.

– Hvis det er behov for endringer, for eksempel i organisasjonsplanen, tilpasser vi enkelt dokumentene før de lastes inn. Selv om vi gjør noen små justeringer her og der, sparer vi masse tid fordi vi ikke starter fra bunnen hver gang.

– Med SmartDok føles det ikke som å «finne opp kruttet på nytt», men snarere som å bygge på en solid grunnmur, fortsetter hun.

Løkse Maskin har i mange år prioritert HMS/KS, og i SmartDok har de hatt et system som har forenklet arbeidet for alle, noe som har resultert i sikrere og mer kvalitetssikret utførelse til fordel for kundene deres.

Anette Løkse ønsker også å trekke frem SmartMEF, MEF sitt nye HMS/KS system i SmartDok som de har kommet godt i gang med-

– Nå har vi både MEF sine bransjerettede dokument- og skjemamaler og et brukervennlig HMS/KS-system under ett tak. Det er helt supert!

Har prioritert HMS/KS

SmartMEF er utviklet for MEF sine medlemsbedrifter og er et ledd i en felles satsing på kvalitetssikring og HMS.

SmartMEF– MEF sitt HMS/KS-system i SmartDok

Hard hat, High-visibility clothing, Outerwear, Helmet, Sky, Workwear, Sleeve, T-shirt, Headgear

Når Bjørn Løkse snakker om Løkse Maskin, er det med stolthet og respekt for de ansatte og familien som har gjort firmaet til det det er i dag. Fra småjobber innen strøm og telefon, til en foretrukket aktør med spesialisering innen fiber, strøm, veibygging og vann- og avløp.

Historien startet i 1999 da Løkse AS og Løkse Spesialavfall, eid av Bjørn Løkses far, ble en del av Perpetuum. Firmaet opplevde en eksplosiv vekst rundt 2015–2016, og antallet ansatte økte til rundt 20.

– Rammeavtalene og en fot innenfor oppdrettsbransjen betalte seg, og vi fikk en betydelig vekst, forteller Løkse.

I dag har Løkse Maskin et bredt spekter av tjenester, takket være deres moderne maskinpark som inkluderer alt fra 35-tonns gravemaskiner til dumpere.

– Vi har mange flinke ansatte. Alle står på og stiller opp dersom det er noe som dukker opp. Og så tror jeg vi gjør et bra arbeid, vi har ikke hørt noe annet i alle fall, sier Bjørn Løkse.

I en tid hvor presisjon, dokumentasjon og effektivitet står sentralt, har Løkse Maskin skapt et fotavtrykk i Nord-Norge. Partnerskapet med SmartDok har forsterket dette, ved å effektivisere arbeidsprosesser og sikre at kundenes behov alltid er i sentrum. Slik har et firma fra flotte Salangen vist at ved kombinasjonen av moderne teknologi, dedikert arbeid og troen på hva man gjør, kan man lykkes med helårsdrift i Nord-Norge.

Fra småjobber til storskala

JEG ØNSKER DEMO ELLER INFORMASJON OM SMARTDOK

SmartDok_AF_DECOM_fade.jpg


SmartDok

  • Et programvareselskap med hovedkontor i Alta
    og kontorer i Oslo og Stockholm.

  • Har siden 2005 utviklet et datafangstsystem for bygg- og anleggsbransjen.
  • Systemet er webbasert og består av ti moduler som gir deg oversikt og enkel kontroll over timer på mann og maskin, vareforbruk, service og vedlikehold av maskiner, verktøyoversikt, dokumentasjon i form av bilder og sjekklister, kjørebok, brøytelister med mer.
  • 40 ansatte fordelt på salg, support, utvikling og test, marked og økonomi.
  • Visma er majoritetseier i SmartDok.

PRODUSERT /TILRETTELAGT AV NATIVE MEDIA.

ANNONSE FOR SMARTDOK