Haugland Transport på Stord er opptatt av gode og ikke minst lokale relasjoner. Daglig leder Arne Skulstad omtaler forholdet til Volvo-forhandler Trucknor som et ekteskap.

Gode relasjoner ruller videre

Arne Skulstad, daglig leder Haugland Transport AS

Vi liker å handle lokalt, og er opptatt av lokalpatriotisme.

Stord-bedriften har røtter helt tilbake til 30-tallet, og er i dag er en totalleverandør av transporttjenester. Arbeidsområdene er mange og varierte. De omfatter alt innen kranbiltjenester, tippkjøring, maskintransport og andre spesialoppdrag. Kundegruppen omfatter både privat og offentlig sektor.

– Vi har transport først og fremst lokalt i Sunnhordland, forteller Skulstad.


Tradisjonsrikt på Stord

Et godt ekteskap.

– Det er veldig bra, og det går på kjemi. Per Henrik (Bruland) har vi kjent lenge i Trucknor-systemet. Forgjengeren hans var fra Stord, og en jeg har spilt fotball med. Det er jo naturlig å handle hos sambygdinger,
innleder den daglige lederen fra sitt kontor.

For ordens skyld. Per Henrik Bruland er daglig leder i Trucknor Haugesund.

– Vi liker å handle lokalt og er opptatt av lokalpatriotisme. Det at Trucknor har etablert et eget verksted på Stord betyr veldig mye for oss, fortsetter Skulstad.

Som eier og daglig leder er selvsagt økonomi et nødvendig fokus. Annenhåndsverdi er et nøkkelord.

– Det er viktig at vi har biler som er bygget slik at de er attraktive, også etter fem år. Det opplever jeg at vi får til gjennom et samarbeid med vår transportleder og selgerne i Trucknor, sier Skulstad.

– Haugland Transport er flinke, og bygger fine biler. De er synlige på veiene, smetter Per Henrik Bruland inn.

– De blir pyntet opp litt, innrømmer Skulstad.

– Det er kanskje litt jålete, men vi har veldig mange flinke og voksne sjåfører. Vi ønsker å beholde dem livet ut og da må du stelle godt med dem. For veldig mange yrkessjåfører er det viktig med en fin arbeidsplass i form av en fin bil, fortsetter han.

Bygger riktige biler

Arne Skulstad, daglig leder Haugland Transport

Det er viktig at vi har biler som er bygget slik at de er
attraktive, også etter fem år.
Vehicle registration plate, Automotive tire, Cloud, Sky, Wheel, Water, Truck
Mode of transport, Motor vehicle, Wheel, Sky, Tire, Water, Blue, Truck, Mountain
Land vehicle, Automotive lighting, Plant, Sky, Tire, Cloud, Wheel, Truck

SUSER PÅ SUNNHORDLAND: Haugland Transport har hatt en formidabel vekst. De siste ti årene har de mer enn doblet bilparken. Brorparten av denne består av Volvo.

Da transportleder Leif Vae kom inn i selskapet i 2011 hadde de syv biler.

– I dag har vi 16, så vi har hatt en god vekst de siste ti årene. Vi har tippbiler med brøyteutstyr, krokbiler, kranbiler, følgebiler, to mindre traktorer og feiebiler, sier Skulstad.

En klar majoritet av bilparken er Volvo. Det er ikke tilfeldig, og det er ikke bare grunnet et verksted i umiddelbar nærhet.

– Vi opplever at det er høy kvalitet. For vår del er både Volvo og Scania basert på kvalitet og kort avstand til servicenettverk. Det går også på hva slags type service og hjelp får du når krisen er der. Det er da du trenger noen til å løfte deg. Da seiler Volvo og Scania opp som favoritter, understreker han.

Høy vekst

  Haugland Transport AS er en totalleverandør av
  transporttjenester i Sunnhordland.

  Bedriften tilbyr kranbiler, tippbiler, containerbiler, maskin-transport, følgebiler og budbiler.

  Arbeidsområdene omfatter godstransport, kranbiltjenester, tippkjøring, maskin-transport, følgebil-tjenester og andre spesialoppdrag. I tillegg driver Stord-bedriften med produksjon og salg av grus, sand og singel.

  Kundegruppen omfatter både
  privat- og offentlig sektor, enkeltpersoner, private bedrifter, næringslivskunder og kommunale foretak.

  Bedriftens biler og sjåfører er sertifisert til transport av gass, ADR.

   


Bonus for kjørestil

Vi tok turen ut for å snakke med et par av sjåførene, som har Volvo som arbeidsplass. Den første vi møter er Richard Ånderå Kvarven i Leirvik sentrum. Her har en av områdets største entreprenører en kombinert vann- og avløpsjobb i forbindelse med utbygging av terrasseleiligheter.

Ånderå Kvarven har en 40 tonnmeter kran montert på sin Volvo FH 540. En tippbil, med grabb, klype og annet tilleggsutstyr til kran. En skikkelig arbeidshest, som kan utføre en lang rekke oppdrag.

Det vitner om en variert arbeidshverdag. Volvoen er hans kontor, der alle verktøy ligger lett tilgjengelig.

– Ingen dager er like. Av og på med grabb, av og på med lass, kraning av vindu, montering av vindu, montering av takstoler eller dragere, ramser han opp.

– På sommerstid er det gjerne plener og grabbing i private hager. Da skal det helst strøs ut, så det blir presisjonsarbeid med krana,
fortsetter han.

Med seks års Volvo-erfaring trives Ånderå Kvarven på sitt «kontor».

– Jeg er veldig fornøyd. Min opplevelse er at det er en veldig grei bil å kjøre. Den er stabil og kommer seg frem i ulendt terreng, men det er så mange brytere i bilen at jeg stadig lærer noe nytt, sier han og smiler.


Fungerer hele dagen

Hard hat, High-visibility clothing, Construction worker, Workwear, Helmet, Tradesman, Engineer, Sleeve, Headgear
Mode of transport, Motor vehicle, Automotive tire, Road surface, Building, Window, Asphalt, Truck, Tree

FOTO: Google Maps

Vi tar turen litt vestover og ut på Moster. Her er Remi Lomakka i full sving med å kjøre asfalt ut på små kystveier på Vestlandsøya. På meget trange og vanskelige steder er han avhengig av rolig og presis manøvrering.

– Det er kjekt med Volvo sitt krabbegir. Det er kjempegreier, for da har man plutselig god tid likevel, selv om det er trangt, sier Lomakka.

Han er meget godt fornøyd med sin daglige arbeidsplass.

– Jeg synes det fungerer veldig fint. Dette er en komfortabel, stødig og god bil å kjøre. Bilen virker, og jeg føler at jeg har ting der jeg vil ha dem. Jeg har fått hjelp til å tilpasse bilen slik jeg vil ha den, sier Remi Lomakka.


– Tilpasset mitt behov

Motor vehicle, Automotive tire, Wheel, Plant, Sky, Tread, Tree
Vehicle registration plate, Automotive tire, Wheel, Plant, Sky, Car, Tree
Automotive tail brake light, Vehicle registration plate, Plant, Wheel, Tire, Car, Truck

Det er ingenting som tyder på at Haugland Transport kommer til å bytte ut Volvo i overskuelig fremtid. Fornøyde sjåfører, skreddersydde biler, kortreist rask service og et godt partnerskap over tid sikrer et sterkt forhold. I et godt forhold er man også åpne med hverandre.

– Som med de ansatte ønsker vi også leverandører som vi har livet ut. Skal du få til et slikt ekteskap så må en gi og ta. Om det er noe vi ikke har vært fornøyd med har Trucknor vært på giversiden. Da sanker man plusspoeng, sier daglig leder Skulstad.

– Det er med andre ord langt flere gode enn onde dager?

– Ja, konstaterer en smilende Arne Skulstad.
Gi og ta

Body of water, Daytime, Tree, Boat, Travel, Lake, Building, Leisure, Sky

Arne Skulstad, Haugland Transport

Som med de ansatte ønsker vi også leverandører som vi har livet ut.

  Haugland Transport AS er en totalleverandør av
  transporttjenester i Sunnhordland.

  Bedriften tilbyr kranbiler, tippbiler, containerbiler, maskin-transport, følgebiler og budbiler.

  Arbeidsområdene omfatter godstransport, kranbiltjenester, tippkjøring, maskin-transport, følgebil-tjenester og andre spesialoppdrag. I tillegg driver Stord-bedriften med salg av grus, sand og singel.

  Kundegruppen omfatter både privat- og offentlig sektor, enkeltpersoner, private bedrifter, næringslivskunder og kommunale foretak.

  Bedriftens biler og sjåfører er sertifisert til transport av gass, ADR.


Om Haugland Transport

Vehicle registration plate, Automotive tire, Wheel, Plant, Sky, Car, Tree

PRODUSERT AV NATIVE MEDIA.

ANNONSE FOR VOLVO TRUCKS

Volvo_Trucks_Logo.png

ANNONSE

at-logo.svg